دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

بیانبه پنتاگون درباره دیدار با بن سلمان درخصوص مقابله با ایران

بیانبه پنتاگون درباره دیدار با بن سلمان درخصوص مقابله با ایران وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌ای درباره دیدارهای وزیر دفاع با «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع و برادر ولی‌عهد عربستان سعودی در واشنگتن خبر داد، «مقابله با ایران» از محورهای این گفت‌و‌گوها بود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۲ - ۱۶ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 07
کد خبر: ۹۴۴۸۲

به گزارش راهبرد معاصر،  بعد از رسانه‌ای شدن خبر دیدارهای برادر محمد بن سلمان ولی‌عهد عربستان سعودی با مقام‌های ارشد پنتاگون در واشنگتن، مقام‌های آمریکایی از رایزنی‌های ضد ایرانی در جریان این دیدارها خبر دادند.

 

خالد بن سلمان معاون وزیر دفاع عربستان سعودی، برادر محمد بن سلمان ولی‌عهد این کشور روز سه شنبه در ساختمان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) با مقام‌های ارشد این وزارتخانه دیدار کرد.

 

بن سلمان با انتشار یک توییت در این باره نوشت: «در جریان سفرم به ایالات متحده، گفت‌و‌گوهای گسترده‌ای در پنتاگون با لوید آستین وزیر دفاع، ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح و کالین کال معاون سیاستگذاری وزارت دفاع داشتم».

 

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا بعد از دیدار با برادر کوپک تر ولی‌عهد عربستان سعودی، توییتی درباره رایزنی‌های خود با خالد بن سلمان منتشر کرد.

 

آستین نوشت: «از دیدار با معاون وزیر دفاع سعودی در جریان ملاقاتش با کالین کال معاون سیاستگذاری وزارت دفاع لذت برم. بر تعهد ایالات متحده روی مشارکت دفاعی‌مان تاکید کردم، درباره فعالیت ثبات زدای ایران ابراز نگرانی کردم، بر اهمیت پایان دادن به جنگ در یمن تاکید و از تلاش لندرکینگ، نماینده ویژه ایالات متحده (در امور یمن) حمایت و قدردانی کردم».

 

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) هم درباره حضور برادر ولی‌عهد سعودی در این وزارتخانه بیانیه صادر کرد اما این بیانیه فقط به دیدار بن سلمان با کالین کال اختصاص یافته است.

 

در بیانیه پنتاگون آمده است: «امروز کالین کال معاون وزیر دفاع در امور سیاستگذاری با شاهزاده خالد بن سلمان معاون وزیر دفاع سعودی در پنتاگون به منظور تاکید مجدد بر مشارکت دفاعی ایالات متحده و سعودی دیدار کرد. دکتر کال روی تعهد ایالات متحده براای کمک به عربستان سعودی به منظور دفاع از سرزمین و مردم خودش تاکید کرد».

 

طبق این بیانیه، کالین کال و خالد بن سلمان «درباره طیفی از موضوعات متبط با ثبات و امنیت منطقه به ویژه تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در یمن صحبت و بر تعهد مشترک ایالات متحده و سعودی برای مقابله با فعالیت‌های ثبات زدای ایران تاکید کردند».

 

بنا بر بیانیه پنتاگون، معاون وزیر دفاع آمریکا از برادر محمد بن سلمان به دلیل «همکاری نزدیک و سازنده با تیم لندرکینگ نماینده ویژه ایالات متحده در امور یمن به منظور پایان جنگ در یمن قدردانی و حملات فرامرزی حوثی‌ها (انصارالله یمن) را محکوم کرد. معاون وزیر دفاع (آمریکا) همچنین درباره لزوم همکاری (واشنگتن و ریاض) برای پرداختن به اشاعه و خطرات پهپادها تاکید کرد».

 

ساعاتی قبل از این بیانیه پنتاگون و توییت‌های وزیر دفاع دولت جو بایدن و معاون وزیر دفاع عربستان سعودی، رسانه‌های آمریکایی از سفر یک هیات عالی رتبه ریاض به ریاست خالد بن سلمان معاون وزیر دفاع عربستان سعودی به واشنگتن و دیدار با مقام‌های ارشد این کشور خبر دادند.

 

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این نخستین سفر یک هیات عالی رتبه سعودی بعد از گزارش دستگاه‌های اطلاعاتی ایالات متحده در ارتباط با دخالت ولی‌عهد سعودی در قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار معترض عربستانی بود.

 

این رسانه آمریکایی افزود، جو بایدن در مبارزات انتخاباتی متعهد شده بود که با توجه به قتل خاشقچی و سایر موارد موضع سختگیرانه‌تری در قبال سعودی اتخاذ کند اما دولت او بر منافع راهبردی ایالات متحده با عربستان تاکید کرده است.

 

خالد بن سلمان در زمان قتل جمال خاشقچی توسط تیم اعزامی ترور او از عربستان سعودی، سفیر ریاض در واشنگتن بود و به دنبال تنش‌ها درر روابط دو کشور بر سر قتل این روزنامه نگار دارای اقامت آمریکا، واشنگتن را به مقصد ریاض ترک کرد.

 

برخی رسانه‌ها کمی بعد از قتل خاشقچی گزارش داده بودند که خالد بن سلمان طی تماس تلفنی بین او و خاشقچی او را برای حضور در کنسولگری‌های عربستان سعودی تشویق کرده بود./فارس

 

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار